Водят деца и родители от Столипиново на Куклен театър в Пловдив по проект „Растем заедно“

Посещение на деца и родители  от ромския квартал „Столипиново” в Пловдив на театрална постановка по проект „Растем заедно“  организира кметът на район „Източен“  Николай Чунчуков.

Малчуганите от детските градини „Родина“, Маргаритка“, „ Щастливо детство“ и „Лилия“ се насладиха на спектакъла „Косе Босе” на Държавния куклен театър-Пловдив и след края му бурно аплодираха артистите.

„Проектът, спечелен от кметството по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, се развива  успешно  и виждам колко сме били прави в усилената си работа по приобщаване и образование на децата от малцинствата чрез средствата на изкуството“, коментира районният кмет Николай Чунчуков.

Той поясни, че за дейността на децата по проекта се грижат 12 учители за допълнително обучение по български език, експерт по изобразително изкуство, театрален педагог, а отскоро с малките ромски таланти работи и хореограф.

Другата седмица децата, посетили в петък Кукления театър, сами ще драматизират приказката „Косе Босе“.

„Това е част от алгоритъма, заложен в проекта – посещение на културно събитие,  упражняване на речта  по тази тема, рисуване, драматизизация и всичко това - с родителите. През миналия месец преминахме успешно сериозен мониторинг от управляващия орган“, допълни кметът на район „Източен“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България