Военната прокуратура разследва инцидента със срутилата се стена на поделение, която уби човек в Хасково

Снимка: БТВ, архив

Разследването на инцидента със срутената стена на бивше военно поделение в Хасково, която уби минувач, вече е поето от Военната прокуратура в Пловдив, предаде БТВ.

Министерството на отбраната е било сигнализирано на няколко пъти за опасната постройка. Вече е ясна самоличността на загиналия мъж.

От МО заявиха, че казармата е с отпаднала необходимост от 2001 г. Дни преди инцидента е започнал процес по бракуване на сградния фонд с цел разчистване и обезопасяване на мястото. От община Хасково оказват, че нееднократно са сигнализирали министерството, че оградата е опасна.

Вчера по време на инцидента Илия Манолов на 30 метра от мястото, където става срутването. "Имаше силен вятър, валеше. Първоначално чух много силен удар и си помислих, че е автомобилно произшествие. Имаше завеса от прах и след като се приближих, видях, че стената е срината", заяви свидетелят на инцидента.

По думите му на мястото не е имало нито заграждение, нито предупредителни ленти или знаци. "Преди време имаше някаква лента, но тя стоя много малко и после всичко беше постарому", каза Манолов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България