Военните решават дали да продължат издирването на Мирослав Късовски

Днес силите на армията, които участват в търсенето на изчезналия в Стара планина колоездач Мирослав Късовски ще решат дали да продължат операцията и през утрешния ден.

34-годишият мъж изчезна в района на връх Ботев на 26-ти октомври, след като тръгнал към върха от хижа Тъжа. От тогава екипи на Планинската спасителна служба, военни и доброволци го издирват. Мирослав е бил с колело и последно се е обадил на близките си, за да им каже, че ще изкачи върха и след това се прибира.

Създаден е организационен център, който e в северните покрайнини на Калофер. Това каза за Агенция „Фокус” бригаден генерал Груди Ангелов командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада във връзка с издирвателните дейности на 34-годишния мъж изгубил се в района на връх Ботев.

“Работим съвместно с колегите от полицията, ПСС, охраната на парк „Централен Балкан”. Началникът на отбраната ген. Константин Попов ръководи лично операцията оттук, аз му оказвам съдействие", каза пред „Фокус” бригаден генерал Груди Ангелов командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада .

" Изпратили сме днес 8 групи, най-малко 20 военнослужещи и 5 колеги от полицията, с по едно издирвателно куче. Във всяка група има водач от охраната на парк „Централен балкан”. Разпределени са районите за претърсване и е създадена много добра организация за издирване на момчето”, уточни бригаден генерал Ангелов. „През нощта няма как да продължим, защото има опасност някой от нашите хора също да бъде наранен и да се изгуби в тази тежка обстановка”, допълни той.

По думите му дейностите по издирване на момчето се извършват през светлата част от денонощието. „Както и вчера приключихме около 17.30 часа. Днес ще бъде по същия начин. В 16.30 часа сме планирали среща на Кризисния щаб, за да уточним дали ще продължим дейностите утре, има ли смисъл или просто трябва да ги прекратим и да остане ПСС. Ресурсът, който отделяме също не е малък”, каза още бригадния генерал на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Командирът обясни, че около 200 човека търсят 34-годишния мъж от страната на Калофер, а други 100 - от страната на р. Тъжа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България