Военни млатиха терористи пред министъра си

МО-шефът Красимир Каракачанов наблюдава учение на 68- а бригада „Специални сили“ на полигона до с. Црънча

И баретите на МВР участваха в екшъна

Щур екшън спретнаха командосите от 68-а бригада „Специални сили“ в Пловдив пред военния министър Красимир Каракачанов. Той дойде вчера на армейския учебен спецполигон край Пазарджишкото с. Црънча, за да наблюдава действията на елитните бойци. С него бяха висши военни и президентският секретар по сигурност и отбрана и служебен военен министър Стефан Янев. VIP- гостите дойдоха, за да наблюдават действията на тактическа група от бригадата за получаване на първи сертификат по натовски стандарт.

Командосите на армията скачаха с парашути и стреляха по мишени. След това показаха завидни умения как се неутрализират терористи, отвлекли автобус със заложници и барикадира ли се в сграда. За бандитите нямаше милост и те бяха унищожени по правилата на антитероритичното изкуство. В маневрите участваха близо 300 бойци, авиационна, транспортна и специализирана техника на бригада „Специални сили“ и на ВВС. В действията на Црънча се включиха и баретите от отряда на МВР. Тактическата група за специални операции пък, която получи сертификат, е в състав от 150 души и за първи път ще застъпи в 12 месечно бойно дежурство към Компонентното командване за специалните операции на силите за отговор на НАТО. През това врем нито един член от групата няма право да напуска страната по време на отпуск или да ходи на екскурзия в чужбина.

„Подаръците свършиха.Когато МО предостави даден имот, ще очаква реципрочно да получи услуга или жест от дадената община“ обяви министър Каракачанов. Той допълни, че когато става дума за атрактивни имоти, ведомството ще участва в тези проекти.

Командосите бдят денонощно

Задача №1 е границата

Армейските командоси поддържат постоянна готовност да изпълнят задачи на граничната бразда, ако се наложи. Това е включено в плановете на войсковото формирование за 2017г. За тази цел винаги има дежурни сили и средства, които 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата и 12 месеца в годината са в състояние веднага да се изстрелят при кризисна ситуация на всяка гринична точка. Неприкосновеността на границите ни е  №1 за специалните ни сили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България