Военни обезвредиха невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната

Четири специализирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в Белене, Ямбол, Пловдив и Враца са задействани днес за обезвреждане на невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната. Това съобщиха от пресслужбата на МО.

Военнослужещи от 55-и инженерен полк в Белене в 14.30 ч. предприеха разузнаване на корозирал снаряд, открит в землището на с. Черковица, община Никопол. При огледа е установено, че това е 152 мм бронебоен снаряд. В 16.25 ч. военнослужещите под ръководството на старши лейтенант Милен Сотиров извършиха унищожаване на снаряда на място при спазване на всички мерки за безопасност.

Специализиран екип от военно формирование 52 590 – Ямбол в 13.15 ч. се отправи към землището на с. Лозенец, област Ямбол, по сигнал за намерен невзривен боеприпас. Под ръководството на капитан Димитър Дренски военнослужещите извършиха разузнаване и установиха, че това е изстрел за ръчен противотанков гранатомет. В 16.36 ч. специализираният екип унищожи намерения боеприпас.

Военнослужещи от военно формирование 44 220 – Пловдив под ръководството на капитан Антон Делчев в 15.00 ч. предприеха разузнаване на невзривени боеприпаси, открити при почистване на помещение в кметството на с. Козарско, област Пазарджик. При огледа е установено, че това са 3 ръчни гранати. Военнослужещите транспортираха откритите боеприпаси и ги унищожиха в безопасен район извън населено място.

Специализиран екип от военно формирование 54 990-Враца с ръководител старши сержант Любомир Цветков към 15.00 ч. е задействан за изпълнение на задачи по обезвреждане на невзривен боеприпас, открит на брега на язовир „Огоста“, Монтанско. При огледа е установено, че това е ръчна граната F-1 със запалка. Военнослужещите извършиха унищожаване на боеприпаса при спазване на мерките за безопасност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България