Военни помагат в борбата със снега

Личен състав и техника от Българската армия в страната се включиха в дейности по овладяване на последствията от влошените метеорологични условия, съобщиха от военното министерство.

По разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов 10 военнослужещи с 3 броя автомобили с повишена проходимост УРАЛ-375Д от военно формирование 32 420 – Русе подпомагат действията на екипите, които отстраняват възникналите аварии по електроразпределителната мрежа в Русенска област.

Модулна група в състав от 10 военнослужещи и 2 броя техника от военно формирование 32890 – Бургас извърши вчера, 5 януари, взривни дейности за премахване на пясъчна коса от устието на река Велека. Чрез общо 15 контролирани взрива бе прокаран 90 метра канал и бе възстановено нормалното вливане на реката в морето.

В готовност е модулно формирование с техника с висока проходимост от състава на Националния военен университет „Васил Левски“, което ще се включи при необходимост в почистването на общинските пътища от Велико Търново до селата Шемшево, Пушево, Малки чифлик и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България