Военновъздушните сили на САЩ не дали на ФБР досието на стрелеца от Тексас

Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ не са изпратили криминалната история на убиеца от Тексас Девин Патрик Кели в Националния център за криминална информация–базата данни на ФБР, както се изисква по закон.

Кели е бивш военнослужещ във ВВС. През през 2012 г. той е бил осъден от военен съд по две обвинения в домашно насилие срещу своята съпруга и доведения си син. Тази информация обаче не е била подадена в базата данни на ФБР, макар правилата на Пентагона изрично да изискват това да се прави в случай на присъда на военнослужещ именно за домашно насилие, информира БТВ.

По силата на федерален закон е забранено да се продава или предоставя оръжие на лице, осъдено за домашно насилие срещу член на семейството или дете.

„Военновъздушните сили проверяват какво е направено с криминалното досие на бившия военнослужещ Девин Патрик Кели след присъдата му за домашно насилие от 2012 г.“, каза говорителка на ВВС. „ВВС ще направят цялостен преглед на своите бази данни, за да се гарантира, че досиетата за други подобни случаи са предадени коректно в базата данни“, добави тя.

В неделя Кели уби 26 души в църква в Съдърланд Спрингс, щата Тексас. По време на стрелбата в сградата се намирала и неговата тъща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка