Военномедицинска академия изпрати нов екип в Мали

Четиричленен екип от медици от Военномедицинска академия (ВМА) замина за Мали, където ще участва в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност. Поредният екип ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на мисията в столицата Бамако. Продължителността на мисията е 4 месеца, а смяната на екипите става на ротационен принцип. Нашите специалисти участват в нея за 19-и път от 2013 г. насам.

„Пазете се. Пожелавам ви успешна мисия и да се върнете живи и здрави” - това им пожела началникът на ВМА бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. Той им даде насоки и съвети за престоя им зад граница, като се позова на личния си опит от няколко мисии.

Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България