Военното министерство: Няма да строим на територията на резиденция „Лозенец“

Министерството на отбраната не предвижда никакво строителство на територията на парка на резиденция „Лозенец“. Това се казва в позиция на ведомствотто във връзка с публикации, според които главният архитект на София е издал разрешение за проектиране на висок 15 метра балнеоложки комплекс на територията на парка на резиденцията.

Резиденцията е предоставена безвъзмездно за управление на Министерството на отбраната за държавни представителни нужди с Решение на Министерския съвет № 488 от 17.07. 2002 г., уточняват от МО. На основание Постановление № 54 на Министерския съвет от 1 април 2010 г. имотът е предоставен за управление на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. И в двете ведомства не е постъпвала по официален път информация за каквито и да било инвеститорски намерения относно строеж на обект на територията или в близост до парка на резиденцията и не е искано тяхното становище.

Възможно е да става въпрос за разрешение за проектиране на сграда върху частен имот, който не е в рамките на резиденция „Лозенец“. Всички въпроси, свързани с разрешения за строителство в частни имоти на територията на София следва да бъдат отправяни към компетентните органи – Столична община и главния архитект на София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България