Война на дупките и в Шумен

Ремонтират улици, тротоари и площадки за 2,5 млн.лв.

Община Шумен ще инвестира в обновление на улици, разбити тротоари и нови детски площадки 2,5 млн. лв. от бюджета си. Сумата е тройно по-висока от миналата година. Ремонтите стартират веднага щом времето се затопли, а до юни трябва да са приключили, обяви на брифинг пред журналисти във вторник зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров.

Над 900 000 лв. от средствата ще бъдат за машинно и ръчно преасфалтиране на 74 проблемни улици или части от тях. За 650 хил.лв. ще се ремонтират тротоари. Ще се преценява дали да бъдат преасфалтирани, както се прави на много места или да се подменят изпочупените плочки по тях.

За ремонти на детски площадки ще се инвестират 600 хил.лв. Общината не е забравила и проблемния участък с павета по възрожденската част на ул. "Цар Освободител". Те ще бъдат пренаредени, а отсечката ще бъде осветена, като се очаква обновлението да струва 120 000 лв.

Миналата седмица в града започна аварийно кърпене на дупки от общинско предприятие. В снега дейностите са спряни, но ще продължат при първа възможност. Над 250 000 лв. е бюджета на общинската строителна фирма.

В града вървят ремонти и по ОП"Региони в растеж" и ако те се включат в сметката, излиза, че в градската инфраструктура ще бъдат инвестирани към 10 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони