Войн Войнов ще води "Локо" (Пд) до края на сезона

Една от легендите на "Левски" (Сф) Войн Войнов е новият старши треньор на "Локомотив" (Пд), съобщи собственикът на пловдивския клуб Христо Крушарски. "Войн Войнов ми е добър приятел и се познаваме с него отдавна. Прие да помогне на "Локомотив" в настоящата ситуация в клуба. Най-вероятно ще поеме отбора до края на този сезон, но предстои да уточни подробностите с директорите ни в клуба”, обяви Христо Крушарски.

От управата на "Локо" (Пд) съобщиха, че договорът на Войн Войнов е до края на сезона, а 64-годишният специалист, който досега беше начело на третодивизионния "Рилски спортист" (Самоков), ще бъде официално представен на "Лаута" и пред отбора в четвъртък. Войнов ще направи официален дебют начело на "черно-белите" още този уикенд при гостуването в Каварна срещу "Черно море".

Войн Войнов е роден на 7 септември 1952 г. С "Левски" по 3 пъти шампион (1974, 1977, 1979 г.) и носител на Купата на България (1976, 1977, 1979 г.). За "А" националния отбор има 32 мача и 1 гол (1973-1979), за младежите на България има 12 мача и 3 гола, а за юношеските национални гарнитури - още 22 мача и 5 гола. Участва на световното първенство в Германия през 1974 г. Като треньор е водил отборите на "Академик" (Сф), "Беласица" (Петрич), "Марек" (Дупница), "Славия" (Сф), "Родопа" (Смолян), кипърския "Олимпиакос" (Никозия).

"Пазя само хубави спомени, свързани с "Локомотив" (Пд). Надявам се да върнем отбора там, където му е мястото", бяха първите думи на Войн Войнов след назначението му, който преди години бе помощник на "Лаута" на Иван Вуцов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ