Волейболистите в група с Русия на европейското

Националният отбор по волейбол изтегли тежък жребий за европейското първенство в Полша догодина. Момчетата на Пламен Константинов са в група „С“ в Краков заедно с Русия, Словения и Испания. Безспорен фаворит в групата е Русия, а за второто място конкурент на нашите ще е европейският вицешампион Словения, който изненадващо стигна финала в София миналата година. Испания пък е първенец на континента от 2007 г.

„Попаднахме в най-силната предварителна група - заяви генералният секретар на волейболната федерация Владимир Николов, който бе българският пратеник на жребия. - Русия е фаворит, но ние ще гоним победа във всеки мач и първото място в потока. Иначе ще трябва да бием Полша или Сърбия, което ни поставя в трудна ситуация.“

Според регламента само първият отбор в групата отива директно на 1/4-финалите, а вторият и третият играят плейоф. Отборите от група „С“ ще се срещнат завършилите на второ и трето място в група „А“, където са световният шампион Полша, Сърбия, Финландия и Естония.

В Русия са уверени, че тимът им ще завърши на първо място в групата с три победи. „Но България е силен отбор с традиции - смята бившият либеро на „сборная“ Алексей Вербов. - Мачът с тях ще е интересен. Не трябва да подценяваме и словенците, а Испания не е сред фаворитите.“

Вербов, който е играещ треньор на руския шампион „Зенит“ (Казан), е един от вариантите за национален селекционер на Русия. След олимпийските игри в Рио Владимир Алекно освободи поста, а за мястото му са спрягани над десет треньора, сред които и българите Пламен Константинов и Радостин Стойчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт