Волейболистите на „Левски” играят евромач в Горна Малина

Зала „Универсиада” се оказа, че не отговаря на изискванията за евротурнирите, затова волейболистите на „Левски” ще играят в Горна Малина. Утре от 18,30 часа „сините“ посрещат черногорския „Йединство Бемакс” в мач от първия кръг за Купата на ЦЕВ.

Първоначално столичната зала бе заявена, но след обстойна инспекция стана ясно, че съоръжението не отговаря на всички изисквания на Европейската конфедерация.

Реваншът е на 22 декември.

Същевременно родната федерация в средата на декември ще избере три града измежду София, Русе, Пловдив и Варна за домакинските мачове от световното за мъже през 2018 г. Бургас също е заявен, но най-вероятно ще отпадне, защото няма гаранция, че залата ще бъде готова дотогава.

„Искаме по-отрано да определим градовете, за да можем отсега да преговаряме с хотелите за условията по настаняването”, заяви Любо Ганев, вицепрезидент на федерацията.

Намеренията на управата са четвърфиналните мачове да се играят в столицата.

България е домакин на шампионата заедно с Италия, която ще посрещне полуфиналните срещи и сблъсъка за титлата.

Преди това страната ни ще направи генерална репетиция за първенството с Гран при при жените в Русе през юни.

„Вече имаме един град – Варна - със силна волейболна публика, ще ни се да имаме още един - допълни Ганев. - Затова избрахме Русе. Да видим дали ще издържат на това предизвикателство.”

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт