Волейболистите превзеха Краков

Българският национален отбор вече е домакин в меката на волейбола – Полша. Момчетата на Пламен Константинов разбиха с 3:1 (-23, 21, 11, 12) Финландия в плейофа в „Таурон Арена“ в Краков и се класира за четвъртфиналите. След трудни два гейма, българите буквално пометоха северняците и стигнаха до битка със Сърбия за място във финалната четворка. След успеха си срещу Финландия, българите посрещнаха съперниците си в хотела и седнаха с тях в кафето, за да гледат заедно късните плейофи.

Домакините пък преместиха мача ни с „плавите“ за късно снощи, за когато бе предвиден дългоочакваният сблъсък на техния тим с Русия. Полша обаче изнедадващо отпадна след 0:3 (-21, -21, -19) срещу Словения.

„Ние играем в тази зала от началото на турнира и това ще бъде нашето предимство – заяви либерото Теодор Салпаров. – Най-важно е да се възстановим бързо от предишния мач.“

Вчера сутринта волейболистите разпуснаха с разходка из града и намериха време за празник – центърът Светослав Гоцев навърши 27 години.

След отпадането на световните шампиони от Полша, европейското се прости и с действащия континентален първенец Франция. „Петлите“ загубиха с 1:3 (-21, 21, -21, -20) от тима на Чехия, който спечели място на четвъртфинала срещу Германия. Някой от двата тима ще играе на полуфиналите срещу победителя от битката между България и Сърбия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт