Волейболистките без лекар на европейско

Женският национален отбор по волейбол замина без лекар за европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Вчера тимът отлетя за Баку, където на 22 септември започва шампионатът. Селекционерът Иван Сеферинов и част от състезателките носеха медицинското оборудване, с което ще работи кондиционният треньор. „Винаги съм идвала с желание да играя за националния отбор, но някои обстоятелства биха ме принудили повече да не съм част от тима“, призна на тръгване капитанката Елица Василева.

„Ние винаги сме били сирачето на волейбола – заяви Сеферинов. – Нямаме специализиран масажист, който да отговаря за отбора. Женското направление излезе доста пред мъжкото и би трябвало отношението да е еднакво.“

Все пак Сеферинов очаква силно представяне на момичетата си на европейското като целта миминум е четвърфинал. В състава са разпределителките Лора Китипова и Диана Ненова, посрещачките Василева, Добриана Рабаджиева, Ева Янева, Гергана Димитрова и Мирослава Паскова, диагоналът Емилия Николова, центровете Христина Русева, Нася Димитрова, Старшимира Филипова и Мария Данчева и либерата Мария Филипова и Жана Тодорова. Димитрова, Паскова, Данчева и Тодорова бяха част от отбора за жени до 23 г., който спечели бронзови медали на световното първенство в Словения.

„Този медал ще им донесе по-голяма увереност в собствените сили“, убедена е старши-треньорката на „бронзовия“ тим Антонина Зетова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт