Волейболистките с драматична загуба от Франция - 2:3

Волейболистките допуснаха драматична загуба на европейското, което стартира в Турция, Полша, Унгария и Словакия. Момичетата на Иван Петков отстъпиха на младия състав на Франция с 2:3 (-20, 13, -15, 19, -13) в първи двубой от група „А“ в Анкара.

Това бе и първо поражение на националките от френския тим от 34 години насам и едва второ в цялата история на сблъсъците им помежду.

„Лъвиците“ тръгнаха колебливо, играха на приливи и отливи, което повлия и на целия развой на срещата. Стигна се до размяна на геймове и петгеймова битка. А французойките, които се завръщат сред най-добрите на европейска сцена след 6-годишно отсъствие, направиха страхотен мач и изненадаха със силен старт. Още преди началото на първенството селекционерът Иван Петков разкри, че съперничките ни тренират по методиката на мъжете и скоро ще бъдат сред най-добрите.

Най-резултатна за България бе Мирослава Паскова с 18 точки, а капитанката Елица Василева приключи с 15 точки.

Днес националките почиват, а французойките срещат Гърция. В неделя нашите момичета играят срещу световния и европейски шампион Сърбия. Сблъсъкът е от 17 часа и ще бъде излъчван по БНТ 3.

Тимът ни е в група още с Гърция, Финландия и домакините, а последният мач за Елица Василева и компания е на 29 август срещу скандинавките.

Снимка CEV

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт