Волен Сидеров: Валери Симеонов руши коалицията на Патриотите

Лидерите на „Обединени патриоти”

Валери Симеонов извършва разрушителни действия срещу една тройна коалиция (Обединени патриоти), която аз създадох, претендирам за това, положих най-много усилия, претърпях най-много щети чисто партийно, и за първи път ДПС беше изместена от патриотична формация. Това заяви пред журналисти председателят на Парламентарната група на Обединените патриоти и лидер на партия "Атака" Волен Сидеров по повод изявления на НФСБ от вчера.

Според него разрушителните действия срещу Обединените патриоти са заплаха за управляващата коалиция и ще върнат ДПС на власт. Ако това е целта, значи успешно работи по въпроса, коментира Сидеров. Той подчерта, че няма да допусне това и ще направи всичко възможно да се спази споразумението с ГЕРБ за пълен мандат.

Сидеров заяви, че Валери Симеонов като вицепремиер има толкова власт, каквато той като председател на парламентарна група няма. "Отговаря за концесиите, за икономика, образование, здравеопазване, демография, туризъм. Има хора във всички агенции, има в КЕВР двама души, с които повишава цената на тока, водата, аз не мога да направя ей толкова", коментира Сидеров. "Да използваш възможностите си на вицепремиер да хулиш собствената си парламентарна група, която те е излъчила, като лоша, лобистка, ти режеш клона на който седиш. И понеже не приемам, че Симеонов е самоубиец, значи тогава вероятно търси друг клон, на който да се пренесе. Като патил човек само казвам - да не се окаже гнил този клон", каза още Сидеров.

Лидерът на „Атака” заяви, че на коалиционния съвет на Обединените патриоти тази седмица е станало ясно, че Валери Симеонов не иска да се явят заедно на предстоящите евроизбори.

В отговор на твърденията за „рушене” на коалицията Валентин Касабов от НФСБ посочи, че от "Атака" и ВМРО действат безпринципно и се държат като "деца, които не знаят какво правят".

Депутатите от НФСБ не са обмисляли напускане на ПГ на Обединените патриоти. На въпрос кога патриотите ще си изяснят позициите Касабов заяви: "Ще седнем и ще говорим".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика