Волен Сидеров: Очаквам извинение след декларацията на НФСБ за Закона за горивата

Приемам декларацията на НСФБ като неколегиално поведение. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров за разногласията по Закона за горивата и декларацията на НФСБ, с която партията опроверга твърдението, че е постигнато разбирателство по закона.

Попитан говорил ли е с вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов след декларацията за Закона за горивата той посочи: „Не сме говорили. Какво да говоря след декларация, която ме изобличава в неистина, в лъжа на практика. Това е удар по честта и достойнството ми, очаквам извинение“. В отговор на въпрос не намира ли грешка в поведението си Волен Сидеров коментира: „Когато съм намирал грешка, винаги съм се извинявал. Само че има мои коалиционни партньори, в чиито речник думата "извинявай" не присъства. Не е лошо да влезе там, това не е слабост. Достойният човек се извинява. Който смята, че е винаги прав - получава уроци от живота“.

„Питайте ги защо са вносители на този закон. А техният шеф го нарича лобистки“, посочи Сидеров. „Това разделение не е мой проблем, обърнете се към тях. Аз държа на името и честта си. Аз съм направил Валери Симеонов политик и няма да позволя някой да ми обяснява как да искам съгласието му“, заяви той. „Това не е казарма. Моите коалиционни партньори трябва да разберат, че не са фелдфебели“, каза още Сидеров.

В „Обединени патриоти“ сме три различни партии и по някои въпроси имаме различни позиции, никой не може да ни отнеме правото да си ги защитаваме. Това каза пред журналисти Валери Симеонов. На въпрос дали ще изчистят в коалицията „Обединени патриоти“ противоречията по отношение на Закона за горивата, Симеонов коментира: „Няма какво да изчистваме. Ние сме три различни партии, както виждате по някои въпроси имаме различни позиции и никой не може да ни отнеме правото да си ги защитаваме. Имало е и други случаи – вероятно и ще има“.

„Смятам, че този закон създава големи рискове за унищожаване на стотици търговци от този бранш от дребен и среден ранг. Такъв е този закон. Аз разбирам от друга страна, че главната му цел е борбата със сивия сектор, но в случая се получава нещо като заради гангренясъл пръст да отрежем ръката. Всяка демократична и европейска държава има основен ангажимент да защитава и да подкрепя основно дребния бизнес. В случая, това правило е нарушено, защото се вижда, че законът ще бъде приет. Ние не разполагаме с достатъчно мнозинство, за да оспорим тези нови клаузи и членове, но ви уверявам, че ние ще сезираме ЕК, тъй като в случая има нарушаване на европейски директиви, има и нарушаване на конкурентни права. Смятаме, че ще получим подкрепа там, ако не в парламента“, коментира още Валери Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика