Волен Сидеров: Ще искаме дълбоки промени от новия министър на здравеопазването

Снимка: Архив

Ще очакваме по-дълбочинни концепции за промяна с технологията, с която ще бъдат извършени – не просто „Добър ден, аз съм еди-кой си”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров пред БТВ по повод новия министър на здравеопазването. Той потвърди информацията, че във ведомството влиза финансистът Кирил Ананиев.

„Имаме финансист, бюджетар, който е доказан като кариера, като качества. Най-важните проблеми на болниците са свързани с финансите. Може би по-добрият вариант е след толкова медици, които се изредиха, на поста да застане един мениджър”, посочи националистът.

Той подчерта, че министърът е политическо лице, а политиките, които ще прилага, трябва да се базират на решенията на управляващата коалиция.

Сидеров разказа, че Ананиев е бил лична кандидатура на премиера Борисов, която е била приета от останалите лидери на мнозинството. Сред другите варианти е имало лекари.

Лидерът на „Атака” похвали решението на министър-председателя да приеме оставката на проф. Николай Петров след разследването за „роднинските поръчки” във ВМА: „В това отношение не можем да кажем, че Бойко Борисов си прави оглушки, напротив – лишава се от хора, от които би могъл като специалисти да има полза”.

По темата със заканите на ДПС за „демонтаж” на националистите от властта, той каза, че е говорил с ръководството на ГЕРБ и с премиера и те го уверили, че нито един европейски фактор не е отправял забележки заради участието на „Обединени патриоти” в коалицията.

„Питайте председателя на ГЕРБ дали тази коалиция не върви по-гладко, отколкото предишната”, призова Сидеров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България