Волен Сидеров ще надзирава дисциплината на патриотите в парламента

Волен Сидеров се готви да оглави и парламентарната група на "Обединени патриоти", след като стана ясно, че другите двама съпредседатели - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов - отиват в новото правителство като вицепремиери. Пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" обещава да стяга редиците в посока на по-яка дисциплина.

"Ще трябва сериозна дейност, Валери Симеонов и Каракачанов са хора с амбиция да покажат, че може в техния сектор да се променят неща към добро. Моята грижа е парламентарната група да е дисциплинирана. Вероятно е да стана председател на парламентарната група, това ще бъде разгледано. Ще внимавам хората да бъдат навреме, да има дисциплина, сериозна работа. мнозинството не е много голямо, така че трябва да сме на линия", каза Сидеров.

По повод партийното разпределение в огласения днес състав на кабинета Волен Сидеров коментира, че не са търсени точни аритметични пропорции, а работещ екип.

"Лидерите на ВМРО и НФСБ отиват вицепремиери и това е ясен знак за поемане на отговорност. Те застават като гаранция, че ние се ангажираме, не само гледайки, а с цялата отговорност и съзнанието, че участието във властта носи негативи. Оттук нататък ще трябва много сериозна дейност, да не позволяваме да се гледа на нашата коалиция като службогонене", каза лидерът на "Атака".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика