Вредният навик на "Лудогорец"

Всеки има своите вредни навици. Дори "Лудогорец", спечелил седем поредни титли в "А" група, но и единствен български отбор, играл два пъти в групите на Шампионската лига. Тимът от Разград показа своята втора природа при равенството 1:1 с "Байер" (Леверкузен) в Германия. За пореден път "Лудогорец" изпусна да победи, след като е водил в резултата. Вече в три случая "орлите" са напът да запишат успех в групите на Лига Европа, но аха това да се случи и... малшанс.

Срещу "аспирините" родните шампиони поведоха с гол на Марселиньо, който пък е под №100 за "орлите" в европейските клубни турнири. В 85-ата минута обаче Мичел Вайзер попари тима ни. Явно "Лудогорец" не си научи урока в първия сблъсък с "Байер". В Разград "орлите" поведоха с 2:0, но допуснаха обрат с 2:3. Изпуснаха и да бият АЕК (Ларнака) в Кипър (1:1), след като поведоха чрез Джоди Лукоки. Една тенденция, която се превърна в навик на отбора. Простата математика показва, че това коства на "Лудогорец" три победи и 9 точки. Актив, който тимът бе свикнал да печели в групите на втория по сила клубен турнир в Европа. Но навикът е втора природа, която унищожава първата.

На подобно мнение бе и Светослав Дяков, капитан на "орлите".

"Направихме най-добрия си мач в надпреварата до този момент - каза халфът. - Стана ни навик да съжаляваме, че не сме спечелили. Надявам се следващия двубой да победим. Имахме положения за втори гол при 1:0 за нас и може би щяхме да говорим за победа, но продължаваме да преследваме целите си".

Бразилецът Марселиньо също изрази своето съжаление от изпуснатия успех.

„Яд ме е, че не победихме, защото не направихме лош мач – каза офанзивният играч. - Не уникален, както всички чакат от „Лудогорец“, но имахме повече шансове от тях“.

Марселиньо изрази задоволството си от факта, че именно той бе автор на стотния гол за „Лудогорец“ в Европа.

„Това е моята история в клуба – каза 34-годишният бразилец. - Трябва да продължа така и да вкарвам колкото се може повече, защото това е нещо уникално“.

Хайко Херлих, треньор на "аспирините", похвали българския отбор за показаното на стадион "БайАрена".

"Като цяло съм доволен от срещата - каза специалистът. - В началото имахме възможности, но "Лудогорец" се защитаваше много добре. През второто полувреме имахме само едно положение. Те ни нападаха, бяха много опасни. Не се защитихме добре при гол им, но после показахме дух".

Треньорът на "Лудогорец" Антони Здравков опита тактически ход за срещата. Той промени състава и различна от обичайната схема на игра, като заложи на 3-5-2, с която преди година година отборът надви при Димитър Димитров португалския "Брага" с 2:0 като гост.

Смятам, че направихме добър мач - каза Сухия. - Сменихме схемата на игра, а това наложи и промяна на състезателите. Футболистите, които се появиха на терена обаче показаха голямо желание. Смятам, че резултатът е справедлив“.

В последния кръг „Лудогорец“ има възможност да спре с вредния навик и да запише първи успех в групите на Лига Европа. На 13-ти декември тимът приема "Цюрих", а след срещата „орлите“ ще трябва да се фокусират върху първенството и турнира за Купата на България.

Снимка: bayer04.de

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ