Временен режим на водата в Куклен заради мащабен ремонт на ВиК мрежата

Водоподаването на територията на Община Куклен ще бъде значително подобрена след приключване на започналия мащабен ремонт по ВиК мрежата и смяната на напорния водопровод, гарантира кметицата Мария Белчева. Заради ремонтните дейности водата на няколко пъти бе спирана, но този временен режим и пресъхналите чешми съвсем скоро ще са минало.

„В момента подменяме захранващата тръба за ниската и високата зона на Куклен. Тя е стара и корозирала, като по нея има много аварии, които спадат налягането по цялата мрежа. Целта на този ремонт е да възстанови цялата мрежа и да няма течове по тръбите, да вдигнем налягането, за да може цял Куклен да се захранва качествено с вода”, коментира кметът на общината Мария Белчева. Съвместно с ВиК-Пловдив вече е завършена подмяната на 250 метра водопровод в село Добралък, а предстои това да се случи и в село Гълъбово.

По съвместна дарителска програма на Община Куклен и „КЦМ 2000” АД през месец август изцяло беше преасфалтирана улица „Райна Княгиня” в града, като преди това беше подменен водопроводът по трасето. Другата изцяло преасфалтирана улица в Куклен е „Латинка”, която е ремонтирана с  пари от републиканския бюджет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България