Временната анкетна комисия за ЧЕЗ заседава за последно

Снимка: Архив

Временната анкетна комисия за установяване на фактите около продажбата на активите на ЧЕЗ в България ще проведе последното си заседание. Това сочи справка на сайта на Народното събрание.

Заседанието ще се проведе в зала „Запад“ на Народното събрание от 14.30 часа. Ще бъдат обсъдени социалните измерения на сделката за ЧЕЗ. Очаква се да присъстват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, КЕВР, КСНБ, КТ „Подкрепа“ и купувачът на дружеството „Инерком“. Това ще бъде четвъртото и последно заседание на Комисията, която беше създадена на 14 март, по предложение на БСП, за срок от 1 месец.

На първото заседание комисията прие процедурните си правила. Второто заседание продължи 4 часа и беше закрито. Информация предоставиха от ДАНС, ДАР и Министерството на финансите, отсъстваха обаче председателите на службите. На третото заседание стана ясен обратът по казуса- държавата се отказа от участие в сделката за активите на ЧЕЗ в България, след като първоначално правителството заяви готовност държавата да се включи. Тогава финансовият министър Владислав Горанов обясни, че държавно участие в сделката би било нецелесъобразно. На 12 април председателят на Временната комисия за ЧЕЗ Жельо Бойчев отчете резултатите от работата й до момента. Комисията очаква информация от редица институции затова ще бъде внесено предложение тя да работи още 1 месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България