Времето за промяна в SUV класа настъпи с новия Haval H6

HAVAL е SUV марката на световния производител на автомобили – Great Wall Motors Company. В отговор на световната тенденция и повишено търсене и предлагане на SUV автомобили, от GWM решават да отделят своята SUV гама под нова марка - HAVAL. По този начин компанията дава заявка, че ще се фокусира върху производството на SUV автомобили, следвайки своите най-важни корпоративни ценности – Focus, Dedication, Specialization (Фокус, Отдаденост, Специализация).

През годините марката HAVAL успява да се наложи първоначално на китайския, а след това и на пазарите в Австралия, Южна Африка, Русия и други световни пазари. Признанието не закъснява. В началото на 2018г. независимата консултантска и оценителска компания Brand Finance нарежда марката HAVAL на престижното 16-то място в класацията „Топ 100 на най-скъпите и влиятелни марки в света“. Броят на продадените SUV автомобили Haval в световен мащаб наброява 5 000 000, което е поредното доказателство за качествата на марката и произвежданите автомобили HAVAL.

От края на миналата година освен компактният HAVAL H2, на българския пазар се предлага и пълноразмерният SUV HAVAL H6.

HAVAL H6 се характеризира с изчистен дизайн, отлично пътно поведение и високо качество на вложените материали.

Автомобилът е оборудван с 12.3" инструментален панел, мултифункционален отопляем кожен волан, 360°-ова камера за по-лесно и интуитивно паркиране, 9" LCD сензорен дисплей, отопляеми предни седалки, панорамен покрив с електрически управляем люк и други. За активната и пасивната безопасност на шофьора и пасажерите се грижат редица смарт асистенти като ESP, ABS, EBD, BA, асистентите за спускане и потегляне по наклон, активен асистент за смяна на лентата на движение, система за следене на мъртвата зона около автомобила, RMI системата, против преобръщане, CTA системата, която алармира за местоположението на другите автомобили при предприемане на маневра на заден ход и разбира се пълен комплект въздушни възглавници.

Интериорът на автомобила е проектиран с изключителна прецизност и подбор на висококачествени материали, за да осигури максимално вътрешно пространство и създаде усещане за лукс и премиум излъчване.

Моделът се предлага с два двигателя: 1.5-литров GDIT бензинов двигател, с мощност 163 к.с. и 2.0-литров бензинов двигател, с мощност 190 к.с. И при двете налични модификации, скоростната кутия е 7–степенна автоматична с двоен съединител.

Базовият вариант на модела може да бъде закупен на цена от 42 990 лв. с ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили