Времето на легендарния Ягър в НХЛ изтича

На 15 февруари Яромир Ягър ще навърши 46 г., а в НХЛ дебютира на 28 г.

Времето на легендарния Яромир Ягър в НХЛ изтича, а мачът срещу „Чикаго“ на 31 декември 2017-а може да се окаже последен в кариерата му. Преди дни „Калгари“, за който играе 45-годишния чех, обяви че иска да се раздели с ветерана.

На 4 октомври Ягър подписа договор за $1 млн. и за първи път заигра в Канада. А в контракта му има и допълнителни бонуси, като за 60 или повече мача клубът му дава още $550 000. До Нова година обаче той пропусна 14 срещи заради травми, а визови проблеми го спряха за още две. И до момента има само един отбелязан гол, макар че бе топреализатор за предишния си тим „Флорида“ - 112 точки в 161 срещи от два сезона.

Според анализаторите въпрос на време е „Калгари“ да се раздели с Ягър, тъй като здравословните му проблеми явно са станали хронични. И независимо, че чехът е втори по точки във вечната ранглиста на НХЛ, с изявите си сега на леда и в съблекалнята той не е добър пример за младите.

„Човек, който повече се лекува, а не играе, едва ли ще повлияе положително на колегите си, дори и той да се казва Ягър“, смятат критиците.

В момента легендата е на кръстопът. Но засега не бърза към Европа или да играе на олимпийски игри. Неговият агент Петер Свобода също търси достоен изход от ситуацията. А дълбоката резерва за Яромир остава да заиграе в чешкия „Кладно“, чийто собственик е. Отсега обаче феновете на Ягър подклаждат идеята той да подпише с „Пийтсбърг“, с който спечели две купи „Стенли“.

„Дайте тази история да завърши там, откъдето е започнала“, смятат привържениците на Ягър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт