Връчват годишните награди за просвета и култура в Търговище

Снимка: Архив

Празнично шествие и дефиле на абитуриентите за 24 май

20 дейци на просветата и културата ще бъдат наградени на традиционната ежегодна церемония на Община Търговище по повод 24 май, съобщиха от местната администрация. Годишните отличия ще бъдат връчени в навечерието на празника. Наградите са определени от две комисии, в които участват общински съветници и експерти, които са разгледали постъпилите номинации и мотивите за тях.

В празничния 24 май отново ще се проведе среща на общинското ръководство с дългогодишни служители в сферата на образованието и културата в града.

В 10.30 часа ще започне шествие на ученици, учители, работещи в културни институции и други. То ще премине от площад „Свобода” през централната пешеходна зона до площад „Независимост”.

Дефилето на завършващите тази година средните училища в града е насрочено за 18,30 часа в петък. По червената пътека пред сградата на Общината ще преминат близо 500 зрелостници от 8 училища в Търговище. За всички тях местната администрация вече трета година организира специален празник на централния площад, който преминава с много настроение. Проявата ще бъде заснета от дрон, а на градската видеостена ще бъдат излъчени приветствия към присъстващите и послания към абитуриентите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони