Връчват наказателното постановление на пътя

Промените в Закона за движение по пътищата предвиждат връчването на наказателното постановление на пътя. Така се избягва ангажирането на полицейски ресурс в издирване на нарушителите, каза във Варна комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" при главна дирекция "Национална полиция.

„Знаете, че не всички живеят на адресите, които са посочили. Намирането им е много трудно. Затова връчването на пътя е начинът, по който ние искаме да решим този проблем. МВР няма проблем със събираемостта на глобите. Основният проблем е с връчването на постановленията, за да могат те да влязат в сила”, коментира комисар Рановски. Той посочи, че за първите пет месеца на тази година у нас са станали 2426 тежки катастрофи със 190 загинали и 3126 ранени. В сравнение със същия период на 2017 пътните инциденти са с 84 повече, загиналите са с 35 по-малко, но ранените са с 235 повече.

Промените в сега действащото законодателство целят по-голяма стабилност на нормативната уредба и по-ясно разграничаване на отговорностите, посочи зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Той и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев организираха дискусия във Варна за предложения пакет от три законопроекта -Закон за движението по пътищата, Закон за пътните превозни средства и Закон за водачите на МПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България