Връчиха наградите на Гилдията на филмовите актьори

Американският актьор Рами Малек спечели наградата на Гилдията на актьорите за най-добър актьор за ролята си във филма "Бохемска рапсодия". 25-та годишна церемония по награждаването на тази асоциация, която включва около 165 000 филмови и телевизионни изпълнители, се проведе в Лос Анджелис, Калифорния, и беше излъчена по телевизионния канал Ти Би Ес.

Наградата на Гилдията на актьорите на САЩ - "Най-добър актьорски състав в игрален филм" - отиде при „Черната пантера“. Членовете на гилдията не избират най-добър филм и сериал като такива, така че най-престижната награда е тази за актьорски състав. Сред игралните филми тази година, за основната награда се бореха и „Черен в клана“, „Бохемска рапсодия“, „Роди се звезда“ и „Луди азиатци“.

Актрисата Глен Клоуз спечели наградата на Гилдията на актьорите в категорията "Най-добра актриса" за ролята си във филма "Съпругата". 71-годишната Клоуз, която вече спечели “Златен глобус“ за ролята си в „Съпругата“, в тази номинация се състезаваше с Лейди Гага („Роди се звезда“), Оливия Колман („Фаворитката“). Мелиса Маккарти ("Можете ли да ми простите?") и Емили Блънт ("Мери Попинз се завръща).

Ето и останалите победители в ключовите категории на 25-те награди на Гилдията на актьорите (SAG), връчени в Лос Анджелис:

Награди за киноизкуство:

Най-добър поддържащ актьор: Махершала Али, "Зелената книга"

Най-добра поддържаща актриса: Емили Блънт, "Нито звук"

Най-добър каскадьорски състав: "Черната пантера"

Телевизионни награди:

Най-добър актьорски състав, драма: "This Is Us"

Най-добър актьорски състав, комедия: "The Marvelous Mrs Maisel"

Най-добър актьор, драма: Джейсън Бейтман, "Ozark"

Най-добра актриса, драма: Сандра О, "Killing Eve"

Най-добър актьор, комедия: Тони Шалоуб, "The Marvelous Mrs Maisel"

Най-добра актриса, комедия: Рейчъл Броснахан, "The Marvelous Mrs Maisel"

Най-добър актьор, телевизионен филм или минисериал: Дарън Крис, "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история"

Най-добра актриса, телевизионен филм или минисериал: Патриша Аркет, "Escape at Dannemora".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино