Връщат в Индонезия българина, избягал от затвор

Димитър Илиев Николов

Властите в Източен Тимор връщат в Индонезия българина Димитър Николов Илиев и негов съучастник. Двамата са сред четиримата бегълци от затвор на остров Бали. Нашият сънародник и съучастникът му бяха заловени в пристанищен район на Дили - столицата на Източен Тимор. Местните власти са били известени за бегълците като замесени в пране на пари и наркотици.

Бегълците са задържани първоначално за нелегално пребиваване в Източен Тимор. Престъпниците са арестувани в хотел в столицата Дили в четвъртък около 9 часа сутринта местно време. Скоро след това се установява, че те са част от групата бегълци избягали от затвора на остров Бали. В хотелската им стая са открити над 7000 щатски долара.

Предполага се, че двамата бегълци са се придвижили нелегално от индонезийския остров Алор с лодка още в сряда. Според полицейски източници българинът и индиецът ще бъдат предадени на индонезийските власти още днес.

Продължават да се издирват останалите двама престъпници - австралиец и малайзиец. Дръзкото им бягство стана само дни, след като десетки затворници избягаха от друг индонезийски затвор, след като проливен дъжд срина част от стените. През месец май над 350 затворника избягаха на остров Суматра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят