Всеки ден 12 полета от Русия за Варна и Бургас

Фериботна пътническа връзка между двете страни предлага посланик Анатолий Макаров

По 12 полета от Русия за Варна и Бургас ще има всеки ден оттук нататък през лятото. Това обяви Н.Пр. Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация у нас

.Той и министърът на туризма Николина Ангелкова взеха участие във форум на побратимените български и руски градове,който се провежда в Златни пясъци по инициатива на община Варна.

"Миналата година 600 000 руснаци са посетили страната, очакваме 40 на сто увеличение през 2017 г., посрещайте ни ", каза още посланик Макаров. Той посочи, че се подготвя нов авиомаршрут Самара-Варна. Според него трябва да се направи фериботна пътническа връзка, чрез която сънародниците му ще пътуват само едно денонощие до България и след няколко дни на плажа, ще се посветят на вътрешен туризъм в страната ни.

"Ако го направим, ще бъде фантастично, обърна се руския посланик към министъра на туризма. Двамата работят по пилотен проект за най-интерсните маршрути за културно-исторически и поклоннически туризъм в страната. 83 града в Русия са побратими с 66 в България. Това е народна дипломация между двата народа, преодолявайки държавните граници", каза Анатолий Макаров.

Руски граждани притежават повече от 300 000 имота на територията на България и водят гости и приятели, което е важно за икономиката ни, каза министър Николина Ангелкова. За миналата година руските туристи, са били повече от 580 000, което е над 25% ръст, но това са само тези, отседнали в местата за настаняване.

През последните 10 години преодоляхме екскурзионния и опознавателен характер на тези срещи.Българските и руски общини вече обменят грижи за един сигурен и безопасен град, обменят IT технологии, каза изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика