Всички в „Реал“ били от квартала Бевърли Хилс

Real Madrid's defender Sergio Ramos celebrates with teammates after scoring during the UEFA Champions League football match SSC Napoli vs Real Madrid on March 7, 2017 at the San Paolo stadium in Naples. / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE

Всички в „Реал“ (Мадрид) са родени в квартала Бевърли Хилс. Подобна теза витае из улиците на испанската столица и дразни капитана на „Белия балет“ Серхио Рамос. Сърцатият бранител направи интересното признание преди реванша с „Атлетико“ (Мадрид) от 1/2-финалите в Шампионската лига.

„Съществува теза, че всички ние (играчите на „Реал“) сме родени в Бевърли Хилс – обясни нестандартно Рамос. - И, че сме дошли на този свят с 40 млн. евро в банковите си сметки, но това не е така. Ние сме съседи на хората, които срещате по улиците, и също имаме своите ценности и възпитание.“

Опитният футболист разкри, че не се притеснява от визитата на стадиона на градския съперник: „Играли сме на „Калдерон“ и преди, но не мисля, че феновете имат чак толкова важна роля. Тази еуфория, че „Атлетико“ все още има шанс, всички тези съобщения в туитър и социалните мрежи като цяло заслужава респект, но... не променят нищо. Имаме добра преднина от първия мач и ключът към успеха е да запазим спокойствие и да бъдем единни.“

Старши треньорът на кралския клуб Зинедин Зидан подчерта, че неговият отбор все още не си е свършил работата на терена, въпреки успеха в първия двубой с 3:0.

„Ще е грешка, ако си мислим, че вече сме се класирали на финала – обяви Зидан на пресконференция. - Трябва да играем все едно първият мач е завършил 0:0 и да преследваме победата, без обаче да допускаме непредизвикани грешки. На една крачка сме от Кардиф, но все още не сме там".

Неговият колега от противниковия отбор - аржентинецът Диего Симеоне е наясно с тежката мисия.

"Ще бъде много трудно да го направим, но това е футболът и трябва да се опита – призна Чоло Симеоне. - Неочакваните неща се случват и ние ще се борим до последна капка надежда. Ще се опитаме да направим нещо невъзможно. Ние сме „Атлетико“ и сме длъжни да опитаме. Вече ни определиха за трета сила в испанския футбол, така че сме длъжни да защитим това".

Дербито ще бъде последното в историята на „Висенте Калдерон“, защото през лятото „дюшекциите“ се местят в новия си ултрамодерен дом - „Естадио ла Пейнета“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят