Всички заведения на Северния плаж в Слънчев бряг са заустени в канализационната система

Всички заведения на Северния плаж в курорта Слънчев бряг са заустени в канализационната система. Няма нерегламентирано изхвърляне на мръсни води в морето. Това показа проверка извършена днес на ивицата от министъра на туризма Николина Ангелкова, представители на Министерството на околната среда и водите и Регионалната здравна инспекция в Бургас.

Проверката на северния плаж е трета поред от началото на летния туристически сезон. Днес отново бе проверена чистотата на водата, изискването за 50 на сто от ивицата да е свободна зона, наличието на указателни табели и др. Според специалистите водата е изключително чиста и туристите, спокойно могат да се къпят в морето.

Направени са повече от 63 проверки за чистотата на водата, съвместно с екоинспекциите в Бургас и Варна. Това каза пред журналисти по време на проверка на плажа „Слънчев бряг – север“ Николина Ангелкова.

Проверяват плажовете в Слънчев бряг, също и в Поморие, и Несебър. „От една страна, за чистотата на водата съвместно с МОСВ. От друга страна, дали са спазени изискванията на плажовете съобразно свободната зона и указателните табели. Предстои мониторинг за това дали схемите, който са одобрени от мен, отговарят на реалното положение на плажа“, заяви винитър Ангелкова.

Според нея, това е годината, в която има най-много проверки и те показвали, че няма пречиствателна станция, която да действа нерегламентирано или да превишава показателите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България