Всички на хеликоптерите (обзор)

Да се гордеем с Великата българска ограда, иска Валери Симеонов

Елена Йончева разкри неработещи камери, внасят сигнал срещу нея за изнасяне на държавна тайна

Всички неверници за стабилността на оградата по границата ще бъдат качени на хеликоптер от вицепремиера Валери Симеонов. Но вероятно ще се наложи повече от една машина да се вдигне във въздуха над браздата, да се облети първо от изток на запад, а после в обратна посока. Защото въпросите около фирмите и средствата за изграждането на защитното съоръжение се увеличават. Власт и опозиция завихриха пореден скандал за оградата по южната ни граница.

“Мога да ви кажа за какво става въпрос – изключително тежко, сериозно инженерно съоръжение, с което България трябва да се гордее, така както Китай се гордее с Великата китайска стена. България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена. Нелепо е да се правят словесни нападки, квалификации от хора, които не са виждали за какво става въпрос”, посочи вицепремиерът.

Симеонов отрече да има фирми на Патриотичния фронт, които да изграждат съоръжението. В същото време обаче Елена Йончева (БСП) предупреди, че в петък социалистите ще сезират прокатурата и ДАНС за оградата по българо-турската граница. Поводът - има решение цялата ограда по българо-турската граница да бъде двуредова. Но през ноември м.г. Главна дирекция “Гранична полиция” с писмо нарежда на областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас да преминат от строителството на двуредова ограда към едноредова.

Йончева заяви, че голяма част от камерите за наблюдение по границата не работят: “Става дума за един участък, който е много натоварен от преминаване на мигранти”. А малко след това Валери Симеонов отсече: „Внасям сигнал срещу Елена Йончева за престъпления срещу националните интереси и сигурност”. По думите му тя разпространявала информация къде работят камерите и къде – не. А това е свързано с държавна тайна и конфиденциална информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България