Всички новаци във Висшата лига оцеляха

Англия преживя истинско чудо! Всички новаци от миналото лято оцеляха. Включително дебютантите във Висшата лига „Брайтън“ и „Хъдърсфийлд“. От елита отпаднаха „Стоук“, „Уест Бромич“ и „Суонси“, ако не стане най-великото чудо в последния кръг.

„Хъдърсфийлд“ се спаси героично с 1:1 като гост на „Челси“. И с това почти узакони, че първият от преди година няма да участва в Шампионската лига. За да се случи, в последния кръг „Челси“ трябва да бие на всяка цена „Нюкасъл“, а „Ливърпул“ да падне у дома от „Брайтън“...

„Бира ли? Да пият, колкото искат“, възкликна германският треньор на „Хъдърсфийлд“ Давид Вагнер.

Мизерията съвсем беляза края на ерата Арсен Венгер в „Арсенал“. За седми път поред „артилеристите“ паднаха като гост във Висшата лига – 1:3 срещу „Лестър“. Никога в 22-годишната си кариера в „Арсенал“ и в продължения на 20 мача Венгер не бе губил от „лисиците“ във Висшата лига.

„Тотнъм“ запази мястото си в Шампионската лига с 1:0 у дома срещу „Нюкасъл“. 28-ия си гол през сезона в първенството (общо 39 във всички турнири) вкара Хари Кейн. Преди мача „Уест Хем“ - „Манчестър Юнайтед“ (завършил късно снощи) „шпорите“ имаха шанс дори за сребърните медали след „Манчестър Сити“.

Какво трябва да стане, за да се спаси „Суонси“? Необходима е победа у дома над „Стоук“, загуба на „Саутхемптън“ от „Манчестър Сити“. Не изглежда толкова зле, ако „лебедите“ не трябваше да заличат девет гола, които имат по-малко от „светците“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят