Всички пожари на територията на Хасковска област са локализирани

Към момента всички пожари на територията на Хасковска област са локализирани, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Последното огнище край Княжево беше овладяно тази вечер. Сега територията от над 1200 декара се контролира, периметърът се обхожда и ще остане под наблюдение през цялата нощ. Локализирани и под контрол са и останалите огнища на пожари в областта.

Край Маточина - Варник остават на дежурства противопожарни екипи, които ще следят да не разгори наново пожарът, който изпепели над 7000 декара площ. Край Ивайловград също е спокойно. В района на Хлябово и Сакарци има дежурни, но пожарът е напълно потушен.

И тази нощ десетки пожарникари и горски служители остават по горещите точки на Хасковска област, за да следят обстановката. Военнослужещите от формирование 52 740 вече се оттеглиха от терена при Маточина. В готовност за включване в окончателното ликвидиране на огнищата са и доброволците от Свиленград и Тополовград. За 48 часа в Хасковски регион бяха изпепелени над 10 000 декара площи.

Няма засегнати домове, няма нанесени сериозни стопански загуби, изпепелени са предимно смесени гори, храсти, сухи треви и лесонепригодни площи. Причините все още не са изяснени, но версиите са: човешка небрежност при работа на открито и умишлен палеж. Работата по издирване на извършителите продължава.

И за утре за област в Хасково е в сила предупреждението за екстремен риск от запалване на големи пожари. Областният управител Станислав Дечев призовава всички за изключителна отговорност и внимание при разходки в гората, работа на открито и с леснозапалими материали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България