Всички села във Върбица помагат на Хитрино

Хора от всички 15 населени места в община Върбица откликнаха на призива на общинския кмет Мердин Байрям да помогнат на бедстващите от Хитрино. Доброволни парични дарения са събирани от къща на къща, върбичани са дарявали кой колкото има. Така в четвъртък, когато беше решаващ ден на недостиг на храна за Хитрино, успяха да доставят консерви за над 2600 лв. Храните пристигнаха точно навреме в кризисния щаб в село Тимарево, когато запасите бяха на привършване. Втори автомобил достави и 10 чувала с обувки и дрехи, събрани специално от жителите на село Бяла река за хитринци.

Върбичани се включиха и в акцията по кръводаряване за пострадалите. С общински рейс 30 души пристигнаха в Центъра по трансфузионна хематология в Шумен. Сред донорите бяха и чиновници, и селски кметове.

"Продължаваме акцията по набиране на средства по селата и ще доставим още консерви, които имат по-голяма трайност. Хората в Хитрино сега нямат нужда от дрехи, а необходимостта от храна е ежедневна!", каза градоначалникът Барям. Той се е обърнал с молба и към служителите от общинска администрация и към местните парламентаристи да вземат участие в благотворителността. Взето е решение на Общински съвет и Върбица ще преведе в набирателната сметка на община Хитрино 5 000 лв.

Също по толкова се очаква да преведат от бюджетите си и другите общини от област Шумен. Във фаталната събота доста от общинските кметове - Любомир Христов на Шумен, Нехрибан Ахмедова на Венец, Нида Ахмедов на Каолиново, Мердин Байрям на Върбица бяха до кмета на Хитрино Нуридин Исмаил.

благотворителност, дарение

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България