ВСС даде положително становище за проектобюджета на съдебната власт

Висшият съдебен съвет (ВСС) единодушно с 23 гласа "за" даде положително становище за законопроекта на държавния бюджет на Република България за 2019 г. в частта за съдебната власт. Това стана на днешното заседание на пленума на съвета.

Магистратите се произнесоха по отношение на актуализираната част от проекта за бюджет, касаещ съдебната власт. Заседанието бе председателствано от Боян Магдалинчев. Според него бюджетът на държавата удовлетворява съдебната система. Той уточни, че разработеният проект на съдебната власт има разминавания с проекта на Министерски съвет и отчете, че това не е драстично и че няма да засегне чувствително нуждите на хората и съдебната власт.

Стана ясно, че първоначалният вариант на становището на Министерски съвет по бюджета на съдебната власт е претърпял корекции. „С актуализираното становище на Министерски съвет ще могат да бъдат обезпечени нуждите за заплати от ръст с 10 % от 1 януари 2019 г“, каза Магдалинчев и уточни, че първоначално от съдебната власт са били заложили 17% ръст на работните заплати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България