ВСУ събира млади русисти от осем страни

Млади русисти от 11 университета в 8 държави пристигат в понеделник във Варна за участие в 5-дневната IX Международна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд".

Домакин на форума е ВСУ "Черноризец Храбър" с подкрепата на фонд "Руский мир". Школата, която стартира през 2009 г., е определяна като един от най-успешните ни проекти, тъй като е популярна сред младите преподаватели в цяла Европа, обявиха от университета.

Дотук над 430 русисти - студенти и преподаватели от 17 държави, са усъвършенствали своята методическа подготовка на ежегодните форуми. За първи път тази година ще се включат представители на Миланския университет и грузинския Самцхе-Джавахетски държавен университет. Участниците ще слушат лекции на водещи специалисти, съчетани с практически семинари и майсторски класове.

Сред любопитните занятия ще са игровите методики за обучение, руският език в интернет, както и лекция за произхода на типични кулинарни специалитети от руската кухня и на ястия, погрешно причислявани към нея.

"Школата е обмяна на опит, мисли, идеи и открития, търсене на отговори на трудни въпроси, умение да се прилагат творчески иновационните технологии и да се изгражда индивидуален креативен стил на преподаване", поясни проф. д-р Галина Шамонина, ръководител на проекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България