Всяка булка иска да е красива

Хидратирана и сияйна кожа - мисията е възможна

Зададе ли се сватба, възниква дилема - много преди това или в навечерието на събитието булката да се погрижи за своята кожа, за да изглежда свежа. Известно е, че пилинг, мезотерапия, биоревитализация и други методи я "връщат към нов живот”. Те обаче трябва да започнат поне три месеца преди съдбовната дата и да се правят веднъж на всяка четвърта седмица, съветва Сара Чапман, специалист по грижа за лицето.

Мезотерапия Dermadrop без инжектиране

Сега германският метод на мезотерапия без инжекции Dermadrop е особено популярен. Устройството при свръхзвукова скорост поставя под кожата полезен серум (швейцарски), който се избира в зависимост от състоянието и нуждите на кожата.

Оказва незабавен ефект - кожата е наситена, сякаш светва отвътре, фините бръчки се изглаждат, тенът се изравнява. По време на процедурата се обработва не само лицето, но и областта на шията, деколтето, устните и областта около очите.

Фотодинамична терапия Helo4

Друга техника, на която си струва да се обърне внимание, е Helo4. Това е технология за почистване на кожата на клетъчно ниво. Активната съставка на най-мощния и чист хлорин Е6 прониква в кожата, съживява мъртвите клетки, а фотодинамичната терапия с LED-лампа може да се приложи на цялото тяло.

Това е напълно безболезнена процедура. Технологията има за цел да постигне две основни цели - подмладяване или лечение на проблемна кожа (акне, розацея).

Кислородна терапия

Гримът трае по-дълго, ако се нанесе на гладка кожа, а покритието изглежда естествено, а не като маска. Една от най-популярните процедури е кислородна терапия. Тя е насочена към подобряване на кожата на клетъчно ниво с помощта на кислород, растителни стволови клетки, пептиди и концентрат от плодови ензими.

Накрая процедурата включва масаж с ръцете и точков масаж на главата. Добре е, ако се направят четири процедури - веднъж седмично.

Пилинг

Ако сватбата е през зимата, тогава, според експерта на Channel One, курсът на повърхностен пилинг (бадемов или млечен) ще бъде отлично решение за изравняване на тонуса на лицето.

За да се постигне забележим резултат, се препоръчва да се извършват няколко процедури на интервали от две седмици. След пилинг кожата е кадифена, гладка и тенът е сияен.

През лятото не се препоръчва да се прави химически пилинг - заради активното слънце е възможно за се появи пигментация.

Лазерна епилация

Ако искате да се отървете от "растителността" по тялото, по-добре е да го правите 9-12 месеца преди сватбата, тъй като обикновено се извършват шест сесии с интервал от шест седмици, за да видите постоянни резултати, казва Кристиан Каравалас, собственик на нюйоркската клиника Romeo & Juliette.

Да, процедурата не е безболезнена. Но най-новите лазери са оборудвани със специална охладителна система, която намалява дискомфорта.

Грижа за деколтето

Според д-р Харолд Лансер, дерматолог от Бевърли Хилс, булките трябва да обърнат специално внимание на грижата за деколтето. Експертът препоръчва да се използват продукти с ретинол. Получена от витамин А, тази съставка почиства порите, повишава нивата на колаген и спомага за намаляване на хиперпигментацията.

Като допълнителна мярка, можете да направите курс на диамантена микродермабразия (2-4 процедури). Апаратът, чийто връх е обработен с диамантен прах, абсорбира мъртвите кожни люспи на епидермиса. Добре е тази процедура да се направи три месеца преди сватбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл