Втора българка не е пострадала при атентата в Истанбул

Надежда Нейнски

Няма пострадала втора българка при терористичното нападение в новогодишната нощ в Истанбул, съобщи пред БНР посланикът на България в Турция Надежда Нейнски.

Вчера имаше сигнал в посолството, че се издирва втора българка, която е била в клуба в Истанбул по време на атаката. Братът на жената обаче е заявил, че сестра му е жива и здрава и пътува към България.

Българката, която пострада в атентата, претърпя тежка операция. Състоянието й е стабилно, но критично.

"Все още не можем нищо ново да кажем. На обяд ще бъдем отново в болницата, когато лекарите ще ни дадат повече информация за състоянието на пострадалата българка", каза Надежда Нейнски по БТВ. „Предложили сме на приятелката й, която също е българка, да дойде в консулството и да изчака, за да се успокои за състоянието на пострадалата ни сънародничка", добави българският посланик.

В Истанбул продължава мащабната операция по издирването на нападателя.

МВнР съветва българските граждани да пътуват за Турция само в случай на неотложна необходимост. За възможни терористични актове в страната предупреди външното министерство на Великобритания. То подчертава, че има вероятност за последващи хаотични нападения в Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България