Вторият най-богат човек с интерес към „росонерите“

Френският супербогаташ Бернар Арно иска да купи „Милан“. Вторият най-богат човек в света е готов да плати 1 милиард евро за акциите на клуб №2 в историята на футбола.

Арно е собственик на модния бранд „Луи Вуитон“, който се оценява на 100 милиарда евро. Освен това притежава компанията за бижюта „Сефора“, както и шампанското „Дом Периньон.“ Според базирания в Рим информационен сайт „Ил Масаджеро“ богаташът имал намерение да влезе във футбола. А финансовата част не го притеснявала.

Проблемът е, че компанията „Елиът Мениджмънт“ купи „Милан“ през 2017 година и не показва намерение да продава. Различни консорциуми вече са проявили интерес, но оферти за около 500-600 милиона евро са отказани. Освен това „Елиът Мениджмънт“ иска да махне отбора от „Сан Сиро“ и да построи нов дом.

Поне на този етап обаче новите собственици не показват особена загриженост към спортно-техническата част в „Милан“. Клубът беше отстранен от Лига Европа заради нарушаване на правилата на финансовия феърплей. Отборът не направи сериозна лятна селекция и никой не го слага сред фаворитите за титлата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят