Вторият най-успешен отбор в Шампионската лига идва за в чест на Гунди

Половин век след един от най-паметните мигове за Левски, една история е на път да бъде продължена… В края на 1967 г. пред 50 000 зрители на стадион „Васил Левски“ „сините“ се изправят срещу италианския колос Милан в 1/16-финал-реванш от турнира за Купата на носителите на купи. Тогава едно българско име блесва по-силно и от звезда – това на Георги Аспарухов. В 75-та минута на срещата от фаул Гунди изстрелва мощен снаряд във вратата на „росонерите“ и изравнява мача.

Италианците остават силно впечатлени от таланта на легендарния футболист. Няма да забравят също и категоричния отказ на българския нападател да подпише с клуба, да напусне родината си и да остане да се състезава за тях въпреки баснословната сума, която му предлагат… И днес те все още помнят големия Гунди и неговата незабравима игра на зеления терен.

Сега – пет десетилетия по-късно, седемкратният повелител на Европа отново ще почете емблематичната деветка. На 11 август (събота) Милан ще гостува на Левски на стадион „Васил Левски“ за грандиозния спектакъл по случай отбелязването на 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди. Червено-черните ще заменят първоначално обявения съперник на „сините“ – Бока Хуниорс. Миалн е вторият най-успешен отбор в Шампионската лига със спечелените 7 отличия.

Закупените билети за мача Левски – Бока Хуниорс с дата 19 август 2018 г. важат без презаверка за двубоя между Левски и Милан на 11 август 2018 г. на стадион „Васил Левски“.

Събитието „75 години Георги Аспарухов“ е на 11 август 2018 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 19:43 часа. Билети за звездния футболен мач между Левски и Милан търсете в мрежата на Eventim в цялата страна и online. Цена на билетите: от 9,57 до 194, 30 лева. Цена на семеен пакет: 19,14 лв., който включва два билета на цени от 9,57 лв. Семейният пакет важи единствено за Сектор Г, като включените в него два билета не се продават по отделно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ