Втори въоръжен грабеж на банка в София (обзор)

След грабежа клонът на банката остана затворен, а клиен­тите се препращаха към други офиси.

Бандит заплашил с пистолет служителите и отмъкнал 12 000 лева

Има описание на нападателя

Нов грабеж в банка вдигна на крак полицаите в София. Бандитският удар стана само 48 часа, след като маскиран нахлу в друг банков клон в столицата.

Малко преди 10,30 ч. бандит влязъл в офис на столичния бул. „Цар Борис III” и с оръжие заплашил служителите. После грабнал 12 000 лева в различна валута. В клона нямало касово помещение и парите били на работния плот. От банката казаха, че при инцидента няма пострадали служители или клиенти. „Спазени са всички процедури и правила за безопасна работа, като записи от видеонаблюдението на финансовия център са предоставени на разследващите органи”, информираха от банката.

В понеделник клон на банка на бул. „Мадрид” също беше ограбен. По идентичен начин маскираният бандит нахлул около 10 часа с насочен пистолет и задигнал наличните пари в касата, които били около 15 000 лева. Шефът на „Националната полиция” Христо Терзийски и началникът на СДВР Георги Хаджиев обявиха, че между двата грабежа няма връзка. Двамата намекнаха, че извършителят на последния удар може да бъде индетифициран. Твърди се, че маската му се разместила при грабежа и камери заснели лицето му.

Днес ще се проведе среща със служителите по сигурността на банките, на която ще бъдат дадени указание и предложения за мерки за безопасност, каза Терзийски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право