Втори палеж във ферма на бивш депутат

Щети за близо 100 000 лв. са нанесени на селскостопанския обект

Пламъците лумнали от няколко места

Втори палеж за седмица е станал във фермата на бизнесмена Хасан Чърак в омуртагското село Камбурово. Изгорели са два големи сеновала с над 5300 рулонни бали люцерна, сено и слама. Щетите по първоначални данни вече са за около 100 000 лв., съобщи самият собственик, който е бивш депутат от Великото народно събрание.

Първият огнен атентат бе извършен на 1 ноември към 5,50 часа. Тогава пламнал сеновал от 600 кв.м. В него изгорели 2300 рулонни бали. За палежа беше задържан 27-годишен мъж от селото, работник във фермата. Той подпалил сеното и сламата, след като го наказали, че закъснява за работа и карал без разрешение скъпата техника в стопанския двор.

Направена е била възстановка на действията му и той показал откъде е минал, как е запалил фуража, разказаха от селото. Хора и животни във фермата не са пострадали.

Най-изненадващо в събота към 19 часа пламнал друг сеновал. В него имало над 3000 бали люцерна. Според пожарникари огънят е тръгнал от 4-5 места едновременно, за да се развихри с такава сила за отрицателно време. Разследващите смятат, че отново има данни за палеж. Основната версия е, че и това подпалване е дело на същия млад мъж, който вече не работел във фермата.

В Камбурово обаче са притеснени, че извършителят може да е съвсем друг. Младият мъж, сочен за подпалвач, имал психичен проблем, но бил тих и не бил отмъстителен, казват негови съселяни. Те гадаят да не би да се е развихрила огнена война заради арендуването на земите, да има някакви неуредени финансови отношения и се притесняват от по-нататъшните събития.

Бизнесменът Чърак не пожела да коментира версиите, като заяви, че разследващите трябва да работят спокойно и да не бъдат притеснявани. Затова не искал да им пречи. Според запознати с бизнеса му нямало начин да има неуредени финанси. Никой не бил чувал да е заплашван и се ползвал с добра репутация.

Чърак притежавал над 200 крави във фермата в Камбурово. Обработвал и много земи в района. Имал и бизнес в петролния сектор, хотелиерството и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право