Втори палеж на кола разследват в Разград

Снимка: Архив

Има версия, че двата палежа са свързани

Втори палеж на автомобил разследва полицията в Разград за по-малко от две седмици. Към 2,10 часа във вторник е получен сигнал за горяща кола „Алфа Ромео“. Автомобилът е бил паркиран през жилищен блок, в който бил апартаментът на жената, на чието име се водело превозното средство.

При огледа е било установено, че колата е била залята в предната част със запалителна течност. По данни на противопожарната служба са били унищожени двигателният отсек, предните стъкло, броня и гуми, арматурното табло.

Неофициално в Разград се коментира, че палежът е свързан с предния този месец, когато изгоря „Сеат Ибиза”. И тази кола пламнала посред нощ пред жилищен блок. По същия начин е била подпалена в предната част и двигателния отсек.

Собственик на унищожения тогава автомобил бил 45-годишен мъж. Една от версиите тогава беше, че превозното средство е подпалено от бивш приятел на дъщерята на собственика.

Случайно или не втората кола, която пламнала във вторник, пък се ползвала от мъжа на същата млада жена. По тази причина имало предположение, че и двата автомобила са запалени от един и същи човек, гонещ отмъщение за прекъсната преди доста време връзка.

Към момента версията е неофициална и няма данни за задържано лице.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право