Втори път обраха училище във Вършец

Неизвестни все още апаши влязоха през нощта в училище във Вършец и задигнаха около 800 лева. Това е втори обир в школото в курортния град през последните седмици, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Кражбата е станала в часовете от вторник следобед до сутринта в сряда в Средно училище „Иван Вазов” във Вършец. Обирджиите са се промъкнали през незатворен прозорец в столовата на учебното заведение, разбили закусвалнята и отмъкнали събраните там около 800 лева.

Пристигналите сутринта учители и персонал забелязали следите от взлома и извикали полиция. Местопроизшествието е посетено от оперативна група, по случая е образувано досъдебно производство в Районното управление на МВР и полицията издирва крадците.

Само преди дни – в края на октомври, апаши с маски и ръкавици пак влязоха в училище „Иван Вазов”, разбиха няколко врати, отключиха метална каса и задигнаха около 300 лева. Ударът бе записан от камерите в училището, а след няколко дни полицията разкри и арестува апашите Иван Н. /29 г./ и Светослав А./17 г. /.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България