Втори случай на измама при договорки за ремонт на покриви

Пенсионери дадоха 700 лв. за материали, а млад мъж изгоря с капаро

Втори случай на измама с пари при договаряне за ремонт на покрив стана в Търговищко този месец, когато стопаните масово стягат домовете си за зимата. Първо изгоряха пенсионери, наели бригада по обява, а сега измаменият е 29-годишен мъж от село Изворово. Той повикал бригада, която работела в съседен имот да направят договорка и те му поискали 2000 лв., след като сключили и предварителен договор за определена цена.

Три дни по-късно мъжът пак ходил да вика бригадата и да пита кога започват. Тогава мъжете дошли, но заявили, че предварителната цена нямало да е достатъчна и реално ремонтът ще струва с още няколко хиляди над първоначалната стойност, за която се разбрали. Клиентът не се съгласил и мъжете заявили, че му връщат половината капаро, а другите 1000 лв. задържат, защото той бил виновен за развалената договорка.

Полицията издирва мъжете, които прибрали парите без да са свършили работа и подвели човека.

Продължава търсенето и на друга група, която прибра 700 лв. от пенсионери от село Макариополско, които се натъкнали на обява на стълб за такива ремонтни дейности. Хората се обадили на оставения за връзка телефон и пристигнали трима мъже. И те направили оглед на покрива и набързо сметнали ремонта. Взели пари за материали. Повече не се появили, а телефонът бил спрян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право