Второ издание на "Кино в длан"-Шумен

Фестивалът за филми с GSM-и награди от 7 до 67-годишни

Творци на възраст от 7 до 67 години се състезаваха за наградите на единствения в страната фестивал за късометражни филми "Кино в длан" в Шумен. Тази година е второто му издание и 61 ленти с продължителност до пет минути, заснети с GSM-и, таблети и други мобилни устройства с вградена камера, се надпреварваха по авторски сюжет и майсторство. Теодора-Косара Попова и филмът й "Анатомия на едно танго" заслужи голямата награда Община Шумен - 1000 лв. Тя беше връчена от зам.-кмета по култура Найден Косев. За Диана Стоянова пък е наградата на публиката - таблет, за интригуващата продукция "Българка". Вижте наградения от публиката филм ТУК. 

Наградата за анимационен филм е за Иван Петков. Димитър Стоянов грабна приза за игрален филм. Борис Иванов беше отличен за филма си "Полицейска терапия" от Шуменския университет. За "Приказка за реалността" Дико Бочуков бе отличен от НАТФИЗ. Доайенът сред участниците беше 67-годишната Магда Стоянова от град Елин Пелин и тя получи признанието на Съюза на читалищата в България.

7-годишната Далия Христова от Шумен бе най-малкият участник на "Кино в длан" и заслужено бе отличена на трето място за филмчето си "Селфи" от Уникредит Булбанк. "Благодаря на цялото семейство, което не ми се скара за тази беля", разсмя публиката артистичната чаровница. По време на селфито тя наистина прави домашен гаф, която се поправя лесно.

Основен организатор на фестивала е шуменското читалище "Добри Войников-1856" и патентното ведомство издаде т.г. свидетелство за регистрация на марката Фестивал на филми, заснети с мобилни устройства „Кино в длан".

Лентите и тази година се оценяват от компетентно жури под председателството на филмовия критик д-р Александър Донев, членове са доц.Юрий Дачев, проф. Валери Чакалов, продуцентите Явор Попов и Антон Митов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България