ВТУ подготвя Петото биенале на църковните изкуства

ВТУ

ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" подготвя Петото биенале на църковните изкуства. Проявата е предвидена за периода 18 октомври – 18 ноември във Велико Търново. Изложбата е форум на съвременното творчество в областта на православните църковни изкуства- иконопис, стенопис, дърворезба, мозайка и други, участващи в храмовото оформление и богослужебната практика.

Събитието се провежда под патронажа на ректора на великотърновския университет и е посветено на 25 годишнината от създаването на специалност „Църковни изкуства” при Православен богословски факултет на учебното заведение.

Организатори на събитието са Община Велико Търново, ВТУ ”Св. Св. Кирил и Методий” и Православният богословски факултет.Партньори на биеналето за Църковни изкуства са Светата митрополия в старата столица, Съюза на българските художници и Фондация “Покров Богородичен”.

Целта е като традиционен форум за културна комуникация биеналето да популяризира съвременното творчество в областта на православните църковни изкуства. Участници в проявата може да са художници, работещи в областта на църковните изкуства.

Творбите за изложбата се приемат от 9 до 13 октомври в Изложбените зали на ул. “Рафаел Михайлов “ в болярския град.

"Всеки автор ще получи сертификат за участие в Биеналето и CD-каталог. Електронният каталог ще бъде публикуван в сайта на Православен богословски факултет в Православието.БГ и във фейсбук страницата на специалност „Църковни изкуства”, уточняват от ВТУ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование