Вучич заяви, че Сърбия е все по-близо до предсрочни избори

Сръбската прогресивна партия (СПП) не е взела решение за предсрочни парламентарни избори, но днес сме по-близо до тяхното провеждане, отколкото по-рано. Това заяви снощи президентът на страната Александър Вучич след приключването на срещата на неговата партия.

Вучич, който също е лидер на СПП, подчерта, че окончателното решение за обявяване на предсрочни избори не е взето, въпреки че всички членове на председателството са гласували "за", с изключение на него, който е гласувал "въздържал се".

Той също така подчерта, че председателството на СПП е изразило единодушна подкрепа за неговото решение да не преговаря с лидерите на опозиционната коалиция "Съюз за Сърбия" Драган Джилас, Вук Йеремич и Бошко Обрадович, информира Канал 3.

"Няма да допуснем насилие. Досега светът не е видял това, което правят фашистът Обрадович и олигарсите Джилас и Йеремич. То включва блокади и забрана на градските власти да отидат на работа“, добави Вучич.

В събота в Белград се състоя поредният граждански протест "1 от 5 милиона", на който множеството поиска отново оставките на президента Алексанъдр Вучич, на премиера Анна Бърнабич и на председателя на парламента Мая Гойкович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа